Bokserski klub Loznica budući je ekipni šampion u Prvoj bokserskoj ligi Srbije za 2016. godinu. Oni će u nedelju 11. decembra, u legendarnom Lagatoru, dočekati Lazarevac i pokušati da ligaško takmičenje završe bez poraza. Biće to kruna na sezonu koju je ovaj trofejni klub boksovao bez greške i takmičenje koje je posle dosta godina pauze pokrenuto na teritoriji Srbije.

Od samog starta Loznica je imala veoma ozbiljne namere. Ljudi koji vode klub uložili su dosta truda i napora da nakon deset kola ekipa bude ubedljivo vodeća na tabeli. Duel protiv Lazarevca ne odlučuje o ekipnom šampionu. Odlučivaće samo o tome da li će prvoplasirana ekipa uspeti da sezonu završi bez poraza.

Iako u 2016. Lagator nije bio ispunjen kao što je to nekada bio slučaj, pauza je ipak bila duga. Međutim, u nedelju se očekuje mnogo ljudi, mnogo poklonika plemenite veštine koji će ispratiti osvajanje još jedne ekipne titule i koji će u narednoj godini, na mečevima Regionalne lige, ovu dvoranu puniti do poslednjeg mesta.

Do tada, svi ljubitelji boksa koji su u prilici i mogućnosti trebalo bi da u nedelju u 18 časova dođu na meč između Loznice i Lazarevca. Uzbuđenja svakako neće nedostajati.