Prvenstva države u svim uzrastima planirana za februar i mart Pojedinačna prvenstva države u 2017. godini, ujedno i najvažnija pojedinačna takmičenja, planirana su za februar i mart. Iako pojedine države ova takmičenja sprovode krajem kalendarske godine, što takođe ima smisla, Bokserski savez Srbije će, bar u 2017, PPS sprovesti u gore navedenim terminima.

Kao i u 2016, žene u svim uzrasnim kategorijama će imati poseban termin. U dva dana, moguće u Kikindi ili u Žablju, naše bokserke takmičiće se za najbolje u svojim kategorijama. Pioniri, školarci i juniori imaće poseban termin, ali mesto održavanja još uvek nije određeno.

Gospodin Milan Piperski i bokserski klub Petrovgrad, a koji su uzeli organizaciju prošlogodišnjeg prvenstva u ovim uzrastima, su taj posao obavili na zavidnom nivou. Ukoliko Zrenjanin i sledeće godine bude konkurisao za ovaj turnir, velike su šanse da će se isti ponovo održati u ovom banatskom gradu. Mladi i elita će boksovati četiri dana.

Naši najbolji bokseri u dve najvažnije uzrasne grupe najverovatnije će se okupiti u Subotici. Međutim, ta informacija će takođe biti potvrđena u narednom vremenskom periodu. Tomislav Antelj, prvi trener ovih uzrasnih kategorija, ponudio je organizaciju turnira, ali se čeka i na ostale, moguće ponude drugih klubova, odnosno gradova, kako bi se ispoštovala procedura predviđena od strane Bokserskog saveza Srbije.

Sve u svemu, ova takmičenja u 2016. godini su organizovana bez ikakvih problema, ekscesa ili skandala. To će i u narednoj godini biti najvažniji cilj, s obzirom na dosta spornih i problematičnih situacija sa kojima smo se susretali minulih godina. Boks jeste sport koji možda više od ostalih uključuje emocije i strast, ali sigurnost učesnika i fer suđenje je nešto što je primarni cilj prilikom organizacije ovakvih takmičenja.