Minule subote u Banja Luci je održan sastanak predstavnika klubova koji će uzeti učešće u Regionalnoj bokserskoj ligi. Nakon sastanaka koji su prethodili u proteklih nekoliko meseci, a koji su održani u Novom Sadu, Loznici i Skoplju, sastanak u Banja Luci za korak je približio pokretanje ovog istorijskog projekta.

Sastankom je predsedavao Jurica Runtić (Sesvete) a prisustvovali su Duško Bjelinić (Slavija), Milenko Tomić (Radnik), Aleksandar Risimić (Loznica), Tomislav Antelj (Vojvodina Spartak), Dušan Pantelić (Lazarevac), Ilija Mladenovski (Vardar), kao i direktor takmičenja Dragoljub Radović.

Predstavnici klubova učesnika, koji su ujedno i članovi Upravnog odbora Regionalne bokserske lige, u Banja Luku su doputovali u petak 16. decembra. Organizacija i gostoprimstvo od strane ljudi iz BK Slavija, na čelu sa Duškom Bjelinićem, su bili na veoma visokom nivou. Nakon zajedničke večere i druženja, sastanak je održan dan kasnije sa početkom u 9:30 časova.

Jedan od čelnika bokserskog kluba Vardar, Ilija Mladenovski, izabran je za potpredsednika Upravnog odbora. Usvojene su dopune Propozicija, predložen nacrt kalendara takmičenja a razgovaralo se i o osnivanju firme koja će voditi Regionalnu boksersku ligu, kao i pregovorima sa medijskim pokroviteljem. Među učesnicima sastanka osetna je pozitivna energija i velika želja da se ovo takmičenje pokrene i bude uspešno kao i regionalne lige u košarci, rukometu i vaterpolu. Boks bi u tom slučaju bio prvi individualni sport u gore navedenoj grupi.

Sastanak u Banja Luci okončan je u dobroj atmosferi. Sledeći susret zakazan je za 16. januar u Zagrebu, gde će se usvojiti i finalni kalendar takmičenja. Regionalna bokserska liga zasigurno će startovati u martu, a velike su šanse da se u tom mesecu, kao i u aprilu, odboksuju po dva kola, dok bi se u maju boksovala i preostala tri u prvom delu takmičenja. Prvo kolo će biti 4. marta 2017. godine.