Ljubitelji boksa u Novom Sadu bili su u prilici da prisustvuju prvom seniorskom elitnom turniru, Memorijalu Momčilo Moša Savić, koji je BK Vojvodina Mikromarket organizovao u čast i sećanje na svog bivšeg takmičara i trenera. Moša nije samo ostavio traga u Vojvodini, već u Srbiji, ali i Jugoslaviji kao selektor, a poseban pečat dao je kao šef katedre za borilačke sportove i kao dekan na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Kvalitetne borbe odlični borci ujednačenog kvaliteta, legende boksa Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Dragan Vasiljević i Ljubiša Simić, učinili su da prvi Memorijal dobije najviše ocene. Sliku i kompletan ambijent su upotpunili i oplemenili članovi dečijeg izvođačkog ansambla AKUD „Sonja Marinković“. Na turniru jakih boraca blistao je teškaš Dušan Krstin, pobedivši vrhunskog boksera Nikšu Terzića, koji dominira ovim prostorima.

Krstin je iznenadio spremnošću i željom za pobedom, pa nije iznenadila ni laskava titula najboljeg boksera koja je završila u njegovim rukama, a nagradu mu je uručio Mošin sin Stevan Savić. Za najboljeg takmičara proglašen je Miloš Janković iz Smedereva, koji je opravdao titulu aktuelnog prvaka države i protiv Rumuna Adriana Sorina.

Kao najborbeniji par izabrani su Ivan Ignjatović i Miralem Ahmeti. Dva tehnički potkovana takmičara, koja su se sudarila u kategoriji do 81 kg, dali su sve od sebe i ostavili srce u ringu. Pobedu je odneo Ignjatović zahvaljujući boljoj spremnosti.

Rezultati

Na Memorijalu su postignuti sledeći rezultati - do 60 kg: Vanja Bačić (Spartak, Subotica) - Sebastijan Šaćiri (Loznica) 2:0 (2:1), Miloš Janković (Smederevac, Smederevo) - Vojka Adrian Sorin (Banatul, Rumunija) 2:0 (3:0), do 75 kg: Stefan Panić (Vukovi sa Drine, Loznica) - Zoran Tešin (Šajkaši, Žabalj) 2:0 (TKO, 2. runda), Bogdan Malić (Radnički, Beograd) - Orojove Onoriode Isak (Segedin, Mađarska) 0:2 (1:2), do 81 kg: Ivan Ignjatović (Vukovi sa Drine, Loznica) - Miralem Ahmeti (Vojvodina Mikromarket, Novi Sad) 2:0 (TKO, 2. runda), do 91 kg: Nikša Terzić (Radnički, Beograd) - Dušan Krstin (Vojvodina Mikromarket, Novi Sad) 0:2 (1:2).

J. Galić

(preuzeto sa www.dnevnik.rs)