U Beogradu je danas održano licenciranje bokserskih sudija za 2017. godinu. Kao i prošlog puta, 30 arbitara iz Srbije skupilo se u hotelu Šumadija na Banovom Brdu gde je, nakon prezentacije izmenjenih AIBA Tehničkih pravila i Pravila takmičenja, usledilo testiranje.

S obzirom da desetak njih iz opravdanih razloga nije bilo u prilici da danas prisustvuje licenciranju, biće određeni novi termini ali u prostorijama Bokserskog saveza Srbije. Današnjem seminaru prisustvovali su i predsednik sudijske organizacije Srbije Radoslav Miletić iz Kragujevca, kao i predsednik sudijske organizacije šumadijskog regiona Dragomir Mijailović.

Sudije na nacionalnom nivou od sada će se rangirati u dve kategorije. A kategorija će biti oni koji sude duže od tri godine, dok će B kategorija biti svi oni koji još uvek nisu ispunili tri godine sudijskog staža. Svim nacionalnim sudijama danas su podeljene sudijske knjižice i amblemi, po uzoru na Svetsku boksersku organizaciju.

- Veoma sam zadovoljan današnjim odzivom i kompletnom atmosferom koja je vladala na današnjem skupu. Mi imamo dosta mladih sudija, što me posebno raduje, i trudićemo se da ih u godinama koje su pred nama angažujemo što više, kao i da ih licenciramo u Svetskoj bokserskoj organizaciji AIBA. Zahvaljujem se i kancelariji Bokserskog saveza Srbije na organizaciji ovog seminara i nadam se da ćemo ubuduće ići samo uzlaznom putanjom – rekao je Radoslav Raca Miletić.

Najviše sudija se odazvalo iz vojvođanskog i šumadijskog regiona (po 11), zatim iz beogradskog (6), dok je iz regiona Jugoistočne Srbije prisustvovala samo Marija Mladenovski iz Aleksinca.

Nakon obavljenih licenciranja supervizora i sudija, u drugoj polovini januara uslediće i licenciranje trenera, a koje će se obaviti na Fakultetu za sport, Univerzitet Union – Nikola Tesla.