Prošlog petka u prostorijama Bokserskog saveza Srbije u Beogradu organizovana je svečanost povodom dodele priznanja najboljima u 2016. godini. Takođe, uručene su plakete i pokloni i za pojedince koji su svojim radom, trudom i zalaganjem skrenuli pažnju na sebe tokom minule godine.

Specijalno priznanje za izuzetan doprinos našem sportu decenijama unazad dobio je gospodin Danilo Ivanović, nekadašnji podpredsednik Svetske bokserske organizacije i jedan od osnivača Evropske bokserske konfederacije, čovek koji je učestvovao na čak sedam Olimpijskih igara. Koktelu je prisustvovao i veliki prijatelji i poznavalac boksa Dušan Vasiljević, glavni urednik za borilačke sportove dnevnog lista Sportski žurnal.

Za najboljeg seniorskog boksera izabran je Vladan Babić iz bokserskog kluba “Fontana” sa Novog Beograda. Ovaj momak je proglašen i za najboljeg boksera na prestižnom međunarodnom turniru “Beogradski pobednik”, gde je u dva meča savladao vicešampiona Evrope i prvaka sveta u AIBA profi boksu. Isto priznanje dobio je i na Pojedinačnom prvenstvu Srbije, a zlatnu medalju je osvojio i na ovogodišnjoj 59. po redu “Zlatnoj rukavici”.

Najbolji bokser u konkurenciji mladih je Damjan Grmuša, član bokserskog kluba “Despot” iz Smedereva. Damjan takođe ima sjajnu godinu za sobom. Pored titule šampiona Srbije, osvojio je i glavni trofej na “Vojvođanskoj zlatnoj rukavici” gde je u tri borbe savladao tri stranca. Učestvovao je u ligaškom takmičenju, a na “Zlatnoj rukavici” u Vrnjačkoj Banji, u konkurenciji seniora, Damjan je ostvario sve tri pobede i pehar za najboljeg domaćeg boksera.

Najbolji u 2016. su:

Najbolji senior – Vladan Babić (Fontana, Beograd)

Najbolji mladi – Damjan Grmuša (Despot, Smederevo)

Najbolji junior – Nenad Jovanović (Sloven, Ruma)

Najbolji školarac – Nermin Ajetović (Cement, Beočin)

Najbolji pionir – Rastko Simić (Loznica)

Najbolja seniorka – Milena Matović (Šajkaši, Žabalj)

Najbolja mlada – Anđela Branković (F89, Novi Sad)

Najbolja juniorka – Aleksandra Rapajić (Petrovgrad, Zrenjanin)

Najbolji trener – Vladimir Erčić (Fontana, Beograd)

Najbolji sudija – Momčilo Jakovljević

Najbolji klub – Bokserski klub Lazarevac

Najbolji klub u Prvoj bokserskoj ligi Srbije – Bokserski klub Loznica

Za ostvarene rezultate u minuloj godini i ranije nagrađeni su:

Miloš Janković (Smederevac, Smederevo)

Đorđe Bujišić (Braća Ribać, Beograd)

Edin Suljić (Loznica)

Jovana Krstić (Naissus, Niš)

Jelena Zekić (Šajkaši, Žabalj)

Nina Pavlović (Despot, Smederevo)