Radna grupa Bokserskog saveza Srbije, a koju je pre šest meseci oformio Upravni odbor BSS, sastala se u Beogradu u utorak, 27. decembra. Prisutni su bili predsednik BK Goč i član UO BSS Života Drenovak, predsednik BK Lazarevac i predsednik Udruženja prvoligaša Dušan Pantelić, selektor i trener reprezentacije Tomislav Antelj i direktor BK Loznica Milan Marković, dok je ovoga puta jedini izostao Dragan Vasiljević. Na dnevnom redu bilo je devet tačaka, a sve odluke su jednoglasno usvojene.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za mlade i seniore biće održano u periodu od 23. do 26. februara u Subotici. Tako će se već krajem drugog meseca znati spisak boksera koji će činiti okosnicu reprezentacije u narednoj godini. Odlučeno je da se u 2017. akcenat stavi upravo na te dve uzrasne grupe. I mlade i seniore očekuje Evropsko prvenstvo, odnosno Svetsko prvenstvo kada su u pitanju elitni bokseri, ali koje će od sada biti zatvorenog tipa. Najboljih osam boksera po kategoriji sa kontinentalnog prvenstva koje će biti na programu u junu mesecu izboriće vizu za Svetsko prvenstvo u Hamburgu, Nemačka.

Kada je u pitanju lepši pol, dogovoreno je da jedan deo planiranog budžeta bude utrošen na ženski boks, a prema planu i programu koji će napraviti selektor ženskih reprezentacija Marko Tubić i član EUBC Komisije za ženski boks Jovica Panić.

Pojedinačno prvenstvo za žene u svim uzrastima, kao i muškarce u mlađim uzrasnim grupama biće održano u martu ili aprilu. Odlučeno je da se zbog nedostatka sredstava preskoči Evropsko prvenstvo za seniore do 22. godine starosti a koje će se održati u februaru u Rumuniji.

Sledeći sastanak Radne grupe održaće se u januaru. Postoji mogućnost i da se tom prilikom ovom radnom telu priključe novi članovi, ali o tome će se više znati u toku narednog meseca.