Eminentni međunarodni turnir za žene u konkurenciji juniorki, mladih devojaka i elite održaće se u Vrbasu u periodu od 10. do 15. januara. Očekuje se oko 150 takmičarki iz 24 države. Boksovaće se u sportskoj hali „Drago Jovović“ a očekuje se učešće i velikog broja bokserki iz Srbije.

Biće ovo šesti po redu Kup nacija, turnir A kategorije i jedan od najbrojnijih ženskih turnira na svetu. Poslednji je održan u Rumi minule godine, a prestižni trofej osvojila je Milena Matović iz BK „Šajkaši“ iz Žablja.

Jovica Panić, član EUBC komisije za ženski boks i Marko Tubić, selektor i trener ženskih selekcija obezbedili su uslove i organizovali pripreme za 12 devojaka u tri uzrasta. Pripreme su u toku u Žablju, a pored Tubića prisutni su i treneri Stevan Čizmić i Jovan Ružić. Devojke treniraju dva puta dnevno i u Žablju će boraviti od 2. do 10. januara. Na pripremama se trenutno nalaze: Juniorke – Zorana Nikolić (Petrovgrad, Zrenjanin) i Bojana Dragićević (Šajkaši, Žabalj), mlade devojke – Ana Bošnjak (Vojvodina, Novi Sad), Katarina Đurović (Banat, Zrenjanin), Marina Đekić (Internacional, Zrenjanin), Jelena Zekić (Šajkaši, Žabalj), Aleksandra Rapajić (Petrovgrad, Zrenjanin) i Nađa Milijančević (Zemun), elita – Anđela Branković (F89, Novi Sad), Jovanka Radulović (Profesionalac, Pančevo), Ruža Zakić (Banat, Zrenjanin) i Milena Matović (Šajkaši, Žabalj).

Iz privatnih i poslovnih obaveza na pripreme nisu mogle da dođu seniorke Sanela Vidović (Čarnok, Vrbas), Bojana Ranić (Crvena Zvezda, Beograd) i Jelena Janićijević (Crvena Zvezda, Beograd).