Juče su u Vrbasu startovale prve borbe na prestižnom 6. po redu turniru „Kup nacija“. Učešće je uzelo ukupno 128 takmičarki u tri uzrasne grupe. U elitnoj konkurenciji zastupljene su sve težinske kategorije, u uzrastu mladih devojaka sedam, dok se u uzrastu juniorki boksuje u takođe sedam kategorija. Bez sumnje, Vrbas je ovih dana centar svetskog ženskog boksa.

Milena Matović iz BK „Šajkaši“ iz Žablja, prošlogodišnja osvajačica glavnog trofeja, odlično je startovala u kategoriji do 64kg. Ona je juče jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od takmičarke iz Kazahstana Madine Nuršajeve. Naša bokserka će se i danas naći u ringu gde će u 1/4 finalu boksovati protiv još jedne Kazahstanke. Ukoliko bude uspela da ponovi prošlogodišnji uspeh, do zlatne medalje će joj biti potrebne čak četiri pobede.

Druge dve takmičarke iz Srbije koje su nastupile juče, Jovanka Radulović (48kg) i Ruža Zakić (54kg) poražene su od bokserki iz Kazahstana i Kine.

Drugog dana takmičenja u ringu će se naći šest srpskih bokserki, dve u uzrastu juniorki, jedna u uzrastu mladih devojaka i tri seniorke. Osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu prošle godine, Anđela Branković (F89, Novi Sad), danas će u kategoriji do 48kg boksovati protiv Ruskinje Gajane Panian. U njenoj kategoriji takmiči se 11 devojaka i do zlatne medalje su joj potrebne tri pobede.

Kada su u pitanju delioci pravde, u Vrbasu ove godine sudi šest domaćih arbitara: Milorad Gligić, Vladimir Sekulić, Branislav Damnjanovski, Aleksandar Vučićević, Ljubomir Krstin i Katarina Purkov.