Kao što je najavljeno, licenciranje bokserskih trenera za 2017. godinu održaće se u sredu 25. januara na Fakultetu za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla sa početkom u 16 časova. Ono što je vredno pažnje jeste solidno interesovanje za ovaj seminar, pogotovo iz razloga što licenciranje stručnog kadra dugo nije sprovođeno u Bokserskom savezu Srbije, kao i zbog decembarskih izmena AIBA Tehničkih pravila i Pravila takmičenja.

Iako do tog datuma ima još skoro dve nedelje, oko 30 bokserskih trenera je potvrdilo svoj dolazak, dok se na kraju očekuje prisustvo oko 50 sportskih stručnjaka. Ukoliko bude bilo potrebe biće organizovan još jedan termin.

Poznavanje AIBA Tehničkih pravila i Pravila takmičenja je od velike važnosti za boks kao sport, kao i sama takmičenja, kako za supervizore i sudije tako i za trenere i takmičare, naročitoo zbog vrlo učestalih izmena koje usvaja Izvršni odbor Svetske bokserske organizacije. Bokserski treneri će na taj način dobiti najnovije informacije u vezi sa tim šta se traži od boksera u toku borbe i šta se boduje, na šta treba obratiti pažnju, znaće da razumeju sudijske odluke u pojedinim situacijama što automatski dovodi do manje nervoze i manje problema.

Kancelarija Bokserskog saveza Srbije ovim putem poziva sve zainteresovane trenere da svoj dolazak potvrde putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 011/3612 029.