Bokserke Srbije u uzrastu juniorki i elite juče su zabeležile tri pobede i tri poraza na 6. Kupu nacija u Vrbasu. U sportskoj hali „Drago Jovović“ na programu su bile 22. borbe.

Nakon što je Zorana Nikolić izgubila od bokserke iz Rusije, juniorka Bojana Dragićević (BK Šajkaši, Žabalj) prekidom u prvoj rundi savladala je takmičarku iz Mađarske. Nakon toga je Ana Bošnjak tesno poražena od bokserke iz Poljske rezultatom 3:2.

Bronzana sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za mlade devojke, Anđela Branković (F89, Novi Sad), na ovaj turnir je došla u kategoriji do 48kg i juče ubedljivo pobedila takmičarku iz Rusije Gajanu Panian. Anđela će u polufinalu boksovati protiv Indijke Sarjubale Devi, koja je juče prekidom u prvoj rundi savladala našu Katarinu Đurović.

Naša poslednja bokserka koja je nastupila juče bila je Milena Matović u kategoriji do 64kg. U veoma neizvesnom meču Milena je pobedila još jednu predstavnicu Kazahstana. Ovoga puta, rezultatom 3:2, bila je bolja od Nazim Iščanove i danas će se za plasman u finale boriti protiv Šveđanke Stefani Tour.

Pored Milene Matović, danas će se u ringu ponovo naći Anđela Branković, kao i Jelena Zekić 54kg i Sara Škapik 57kg.