Takmičarke BK „Šajkaši“ iz Žablja, Milena Matović i Jelena Zekić, boksovaće u finalu 6. Kupa nacija koje je na programu u nedelju. Njih dve su trećeg dana takmičenja u Vrbasu zabeležile jednoglasne pobede protiv bokserki iz Švedske i Kazahstana.

Prvo je Jelena Zekić u svom verovatno najboljem izdanju do sada rezultatom 5:0 savladala Kazahstanku Sezim Bolatbek, da bi istim rezultatom Milena Matović bila bolja od Šveđanke Stefani Tour. Anđela Branković je nažalost poražena od Indijke tesnim rezultatom 3:2. Poraz od Estonke Jane Vil doživela je i naša Sara Škapik.

Četvrtog dana takmičenja ostvarena je jedna pobeda i tri poraza. Još jedna takmičarka kluba iz Žablja, juniorka Bojana Dragićević, osvojila je zlatnu medalju nakon pobede nad predstavnicom Mađarske Tamarom Tarnoči. U prethodnom meču, takođe protiv Mađarice, Bojana je slavila prekidom u prvoj rundi.

Preostale tri takmičarke koje su nastupile četvrtog dana u Vrbasu, nažalost, poražene su. Marina Đekić na poene od Ruskinje Šarapove, Aleksandra Rapajić takođe od Ruskinje Ivanove i Nađa Milijančević prekidom u drugoj rundi opet od Ruskinje Šamonove.

Finale 6. Kupa nacija održaće se sutra sa početkom u 12 časova u sportskoj sali „Drago Jovović“. Na programu će biti 16 borbi.