Nakon četiri pobede koje je ostvarila u pet dana takmičenja, Milena Matović 64kg zasluženo je po drugi put zaredom osvojila trofej najbolje bokserke u elitnoj konkurenciji na prestižnom ženskom turniru Kup nacija. Ona je u finalu, rezultatom 4:1, bila bolja od Kazahstanke Alije Abraimove.

Prva pesnica BK „Šajkaši“ iz Žablja danas je boksovala fenomenalno, zrelo, iskusno, jakim tempom i sa mnogo bačenih udaraca u svih devet minuta. Ovogodišnji turnir je bez sumnje najbolji koji je ova devojka odboksovala do sada, pogotovo kada se uzme u obzir da od početka godine i žene boksuju tri runde po tri minuta.

Naše preostale dve takmičarke koje su danas nastupile u finalu, poražene su. Prvo je Sanela Vidović, koja se voljom žreba našla u finalu mladih devojaka u muva kategoriji, izgubila prekidom u drugoj rundi od Ruskinje Ljubov Šarapove. Jelena Zekić, koja je boksovala u bantam kategoriji u konkurenciji mladih devojaka, na poene je poražena od aktuelne vicešampionke Evrope Ruskinje Valerije Rodinove. Ipak, Zekić danas nije boksovala na istom nivou kao u polufinalu kada je rezultatom 5:0 bila bolja od reprezentativke Kazahstana.

Tako je spuštena zavesa na još jedan Kup nacija, turnir koji svake godine okupi veliki broj bokserki u tri uzrasne kategorije. I ovoga puta organizacija je bila na zavidnom nivou. Bio je ovo drugi put da se Kup nacija održao u Vrbasu. Tehnički organizator, BK „Čarnok“ svoj deo posla je odradio besprekorno. Vojvođanski bokserski savez organizovao je još jedan uspešan turnir, prvi u 2017, dok će drugi uslediti u julu mesecu. Biće to jubilarna 35. po redu Vojvođanska zlatna rukavica.