Zagreb je u minula dva dana bio domaćin članovima Upravnog odbora Regionalne lige u boksu, koja će početi mečevima u Banja Luci, Lazarevcu i Štipu 4. marta tekuće godine. Predstavnici bokserskog kluba „Sesvete“ učinili su sve da boravak u Zagrebu protekne u prijateljskoj atmosferi i na visokom nivou.

Nakon konferencije za štampu koja je organizovana u hotelu Panorama, gde je Regionalno boksersko takmičenje predstavljeno javnosti i medijima, i kojoj je prisustvovao veliki broj novinara, usledio je sastanak Upravnog odbora.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora, kao i direktor takmičenja. Predsednik Upravnog odbora, Jurica Runtić, upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su bile i koje predstoje do početka takmičenja. Generalni distributer kompanije „Top Ten“ za Hrvatsku, Budo Sport doo na čelu sa Ivicom Blatančićem, prvi je sponzor Regionalne bokserske lige. Svi klubovi učesnici će biti u prilici da od ove firme dobiju bokserske rukavice za takmičenje.

Na sastanku je utvrđen i prihvaćen kalendar za celu sezonu, kao i svi detalji u vezi sa osnivanjem firme koja će voditi ligu, a koju će zajedno osnovati svi učesnici. To je i urađeno tokom sledećeg dana, tako da je Regional Boxing doo pravno lice koje će pokrivati različite aspekte Regionalne bokserske lige.

Pre nego što su napustili Zagreb, gosti su imali zajednički ručak kom je prisustvovao i Željko Mavrović, nekadašnji profesionalni prvak Evrope i bokser koji je boksovao za svetsku titulu u teškoj kategoriji u svom čuvenom meču protiv legendarnog Lenoksa Luisa.

- Izuzetno mi je drago što vas vidim sve na jednom mestu i okupljene oko iste ideje. Veoma mi je drago što će Regionalna liga u boksu startovati početkom marta. Svi koji su u boksu i koji prate boks u regionu svesni su da je ovo takmičenje neophodno našem sportu. Iskreno verujem da će se naredne godine priključiti još klubova i da će svoje učešće uzeti i ekipe iz Slovenije i Crne Gore. Želim vam sve najbolje i od mene imate apsolutnu podršku u svakom smislu – rekao je Mavrović.

Pored predsednika UO Jurice Runtića (Sesvete), u Zagrebu su boravili još i Ilija Mladenovski (Pink Panter, Štip), Duško Bjelinić (Slavija, Banja Luka), Milenko Tomić (Radnik, Bijeljina), Dušan Pantelić (Lazarevac), Milan Kozomara i Tomislav Antelj (Vojvodina Spartak, Novi Sad, Subotica), Aleksandar Risimić (Loznica), kao i direktor takmičenja Dragoljub Radović.