Pojedinačno prvenstvo države u uzrastu mladih (17 i 18 godina) i seniora (elite) biće održano u Valjevu a ne u Subotici kako je prvobitno bilo planirano. Do ove promene je došlo usled određenih problema koji su usledili prethodnih dana, a promenjen je i termin održavanja takmičenja. Umesto krajem februara, najvažnije nacionalno pojedinačno takmičenje biće na programu od 16. do 19. marta.

Bokserski klub „Metalac“ iz Valjeva prihvatio je organizaciju Prvenstva države i biće tehnički oganizator takmičenja koje će se, kao i prošle godine, boksovati četiri dana. Kada je u pitanju seniorska konkurencija, pravo učešća imaju svi koji su rođeni u periodu od 1977. do 1998. godine. Bokseri rođeni 1999. i 2000. godine mogu nastupiti u uzrastu mladih. Starosna kategorija određena je godinom rođenja.

Kada je u pitanju Pojedinačno prvenstvo Srbije za mlađe uzrasne kategorije (pionire, školarce i juniore), kao i žene u svim uzrastima, vreme i mesto održavanja će uskoro biti objavljeno. Postoji mogućnost da se ovo takmičenje organizuje u Vrbasu, ali to još uvek nije potvrđeno.