U Beogradu je na Bogojavljenje preminuo Tomislav Toma Srdanović, nekadašnji šampion države, reprezentativac i bokser beogradskog Radničkog i Partizana. Nakon bokserske karijere, od 1961. do 1985. godine bio je bokserski sudija, a sudijsku karijeru završio je kao internacionalni EABA sudija.

Počeo je da boksuje u ekipi BSK, da bi krajem 1949. iz beogradskog Metalca prešao u Radnički. 1950. godine, u svojoj prvoj ligaškoj sezoni, od osam mečeva zabeležio je pet pobeda, jedan poraz i dva nerešena meča.

Iduću sezonu boksovao je tako ubedljivo, kako na domaćim tako i na međunarodnim ringovima, pa je izabran za najboljeg bantamaša u državi, a plasirao se i na sedmo mesto najboljih boksera Jugoslavije bez obzira na težinsku kategoriju.

Na državnom prvenstvu 1952. u Beogradu, Toma Srdanović osvaja prvu titulu pojedinačnog prvaka Jugoslavije. Tri godine kasnije, u dresu Partizana, još jednom osvaja isti trofej, Bio je višestruki reprezentativac Jugoslavije i u svojoj karijeri doživeo samo jedan nokaut. Pamti se njegova borba protiv vicešampiona Evrope Austrijanca Šmelera, koga je u Beču nokautirao u prvoj rundi.

Kremacija će se obaviti 26. januara u 11:30 časova na beogradskom Novom groblju.