Oko 130 trenera prisustvovalo je seminaru koji je juče održan na Fakultetu za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla u Beogradu. Svi prisutni treneri na taj način su licencirani od strane Bokserskog saveza Srbije za 2017. godinu. Bio je ovo prvi skup tog tipa kada je u pitanju trenerska struka nakon mnogo godina, a ova praksa bi trebalo da bude nastavljena i u narednom periodu, baš kao što je to slučaj i sa ostalim sportskim savezima.  

- Zaista smo svi sa fakulteta prijatno iznenađeni odzivom bokserskih trenera. Moram da priznam da nijedan sport niti granski savez do sada nije organizovao seminar, kurs ili predavanje sa tolikim brojem učesnika. Izuzetno mi je drago što su pojedini treneri izrazili interesovanje da prisustvuju dodatnim seminarima na našem fakultetu, a koje bi organizovali za njih u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije. S tim u vezi Fakultet za sport Univerziteta Union - Nikola Tesla stoji vam na raspolaganju – rekla je dekanka FZP prof. dr Ivanka Gajić.    

Licenciranje bokserskih trenera za 2017. godinu održaće se u još jednom terminu tokom februara meseca. Svi oni koji nisu bili u mogućnosti, a imaju volju i želju da prisustvuju, mogu se unapred javiti kancelariji Bokserskog saveza Srbije. Novi termin će biti određen početkom sledeće nedelje.