Dragoljub Radović, generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije, boraviće u ruskom gradu Anapa u periodu od 14. do 20. marta, gde će biti supervizor na prestižnom međunarodnom turniru „Nikolaj Pavljukov“. Jedan od najkvalitetnijih svetskih turnira kada su u pitanju mladi bokseri (17 i 18 godina) i ovoga puta okupiće najjače evropske ali i svetske selekcije.

- Dobio sam poziv od izvršnog direktora EUBC-a Aleksandra Egorova da budem supervizor na turniru „Nikolaj Pavljukov“ u Anapi. S obzirom da je ovo moj prvi međunarodni turnir na kom ću obavljati funkciju supervizora, osećam se veoma počastvovano. „Nikolaj Pavljukov“ je veoma jak i kvalitetan turnir na koji tradicionalno dolaze najbolje evropske i azijske reprezentacije, ali i Kuba, Amerika i Australija – rekao je Radović.

Minulih godina na ovom turniru su učestvovali i bokseri iz Srbije. Najbolji rezultat ostvario je Florian Sabo, član BK „Spartak“ iz Subotice, koji je tada preskočio čak tri prepreke i za sobom ostavio boksere iz Irske, Rusije i Uzbekistana, da bi u finalu bio poražen od Doriana Bukše iz Moldavije, momka koji je te 2014. godine postao i šampion Evrope u toj uzrasnoj kategoriji.