Dve godine zaredom najbolji srpski bokserski arbitar Momčilo Jakovljević sa velikim zadovoljstvom i nestrpljenjem očekuje početak Regionalne bokserske lige. Prvi mečevi su zakazani za 4. mart tekuće godine, a nema sumnje da će ovaj iskusni sudija biti jedan od najaktivnijih u ovom takmičenju. Iza sebe ima mnogo odsuđenih turnira, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, a kada je u pitanju premijerna sezona Regionalne lige, Jakovjević je veliki optimista.

 

- Drago mi je da se i ova ideja konačno ostvaruje. Svima je jasno da je jedno ovakvo takmičenje neophodno našem sportu. Ne samo u Srbiji, već u svim državama u regionu. Pravi primer koliko je liga važna za boks jeste i Prva srpska bokserska liga koja je boksovana prošle godine. Rezultat toga bio je nikad veći broj domaćih takmičara na Zlatnoj rukavici u Vrnjačkoj Banji, ali i veoma dobre partije naših boksera. Očekujem da će Regionalna bokserska liga imati isti uticaj, ali rekao bih i još jači i bolji, jer se očekuje dosta kvalitetnih boksera iz četiri države, kao i mnogo kvalitetnih i neizvesnih mečeva – veli Jakovljević.

U minule dve godine sudio je četiri Evropska prvenstva i bio jedan od zapaženijih sudija na tim takmičenjima. Takođe, smatra da će od kvalitetnog i poštenog suđenja umnogome zavisiti i samo regionalno takmičenje.

- Jedna od najvažnijih stvari biće da službena lica svoj posao obave dobro. Neophodno je da suđenje bude pošteno jer će to itekako uticati na atmosferu i odnose među ekipama. Ja želim da verujem da će sve moje kolege, bez obzira iz koje države dolaze, svoj deo posla obavljati kvalitetno i ispravno. Takođe mi se dopada i sistem delegiranja sudija koji će se sprovoditi kao što je to radilo u Boxing one ligi. Na taj način će se dobiti najbolja moguća neutralnost – rekao je Momčilo Jakovljević.