U nedelju je u Nišu održan javni sparing klubova koji pripadaju jugoistočnom regionu. Domaćin je bio BK „Radnički“, a tom prilikom u gradu na Nišavi boravio je i generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije Dragoljub Radović, koji je, nakon sportskog dela, obavio sastanak sa predstavnicima velikog broja klubova sa jugoistoka Srbije.

„Ovo je bila moja prva poseta i sastanak sa predstavnicima klubova ovog regiona i veoma sam zadovoljan, kako dočekom, tako i ostalim stvarima o kojima smo razgovarali, kao i planovima za naredni period. Moja želja je da koliko god mogu i na način na koji mogu dam svoj doprinos kako bi boks na jugoistoku Srbije bio što masovniji i što popularniji. Zahvalio bih se Saši Radosavljeviću koji je i inicirao ovaj sastanak i postarao se da u Nišu budem zaista lepo dočekan“, rekao je Radović.

U toku 2017. godine u ovom regionu su planirane tri međunarodne revije, a bilo je reči i o međusobnom takmičenju klubova sa jugoistoka.

„Svaki bokserski događaj na ovom području može samo pozitivno da utiče na promociju i popularizaciju boksa. S obzirom da BK „Radnički“ ove godine slavi 70 godina postojanja, u Nišu će tako naredne jeseni biti organizovana međunarodna revija u znak obeležavanja ovog jubileja. U aprilu će se po treći put održati „Leskovac boxing day“ u organizaciji BK „Jugboxing“, a u planu su i mečevi protiv najboljih boksera iz regiona Vojvodine, Beograda i Šumadije, koji bi bili održani na teritoriji jugoistoka“, veli Radović.

Saša Radosavljević, prvi čovek BK „Srbija“ iz Surdulice, istakao je važnost komunikacije i dobre saradnje između Bokserskog saveza Srbije i klubova sa teritorije Jugoistočne Srbije.

„Svi bi trebalo da imamo isti interes i isti cilj, svi mi koji radimo u boksu i koji ovom sportu želimo samo najbolje. Boksa na jugoistoku ima, i pored teške finansijske situacije klubovi opstaju, treniraju i takmiče se. Potrebna nam je podrška, u bilo kom smislu i mi je rado prihvatamo. Ja verujem da ćemo uraditi sve što smo se dogovorili i verujem da će se u 2017. godini videti pomak kada je u pitanju boks na jugu Srbije.“