U Beogradu je minule subote održano drugo licenciranje bokserskih trenera od strane Bokserskog saveza Srbije, a u saradnji sa Fakultetom za sport Univerzitet Union – Nikola Tesla. Za razliku od prošlog puta, u subotu je prisustvovalo 35 sportskih stručnjaka.

„Još jednom smo jako zadovoljni saradnjom sa Bokserskim savezom Srbije, kao i odzivom bokserskih trenera u novom terminu“, rekla je dekanka Fakulteta za sport Univerzitet Union – Nikola Tesla prof. dr Ivanka Gajić. „Očekujem da tako bude i u narednom periodu, a naš fakultet je tu da pruži podršku i usluge svim zainteresovanim sportistima i sportskim stručnjacima. Na zahtev pojedinih trenera, mi ćemo do kraja godine organizovati nekoliko besplatnih seminara a u planu su još neke zajedničke akcije o kojima će biti više reči u narednom periodu.“

Bokserski savez Srbije je u ova dva termina licencirao oko 170 trenera, što je prevazišlo sva očekivanja. Ono što sledi jeste nastavak saradnje sa Fakultetom za sport Univerzitet Union – Nikola Tesla, kao eventualna organizacija kursa za sticanje AIBA zvanja. Ipak, čeka se potvrda i odobrenje od strane Svetske bokserske organizacije.