Četvoročlana ekipa iz Srbije otputovala je juče u Rusiju, gde će u narednih nekoliko dana učestvovati na međunarodnom turniru „Jakov Antonovič Visocki“. Ovo će biti osmo izdanje ovog turnira za takmičare i takmičarke u mlađim uzrasnim kategorijama.

Reprezentaciju Srbije u ruskom gradu Jagodno predstavljaće tri boksera, i to juniori Semiz Aličić (BK Mačva, Šabac) i Nermin Ajetović (BK Cement, Beočin), kao i Nenad Jovanović (BK Sloven, Ruma) u uzrastu mladih boksera (17, 18 godina). Njih je put Rusije poveo bivši dugogodišnji reprezentativac Srbije, a sada mladi i perspektivni trener, Ljuba Marjanović iz Šapca.

„Kao što mi je bilo zadovoljstvo da Srbiju predstavljam kao bokser, tako je i sada u ulozi trenera. Veoma mi je drago što sam u prilici da budem trener ovim momcima koji predstavljaju našu zemlju na međunarodnom nivou. Siguran sam da će ovo biti jedno veliko iskustvo za njih, pogotovo za juniore Aličića i Ajetovića. Ne želim da dajem nikakve prognoze, ne znam kakva nas konkurencija očekuje, ali sam siguran da će sva trojica opravdati moja očekivanja“, rekao je Marjanović.