Bokserska reprezentacija Srbije koja se preksinoć vratila iz ruskog grada Magadana, donela je sa sobom tri medalje, zlatnu, srebrnu i bronzanu. Predvođeni Ljubom Marjanovićem, bivšim dugogodišnjim kapitenom reprezentacije, Nermin Ajetović, Semiz Aličić i Nenad Jovanović ostvarili su šest pobeda i dva poraza. Bio je to turnir u uzrastu juniora (15, 16 godina) i mladih (17, 18 godina) a na kom je učešće uzelo oko deset reprezentacija.

Nermin Ajetović (BK Cement, Beočin) blistao je na ovom takmičenju i ostvario tri pobede, dve protiv takmičara iz Rusije i jednu protiv boksera iz Moldavije. Ovo je bila sjajna uvertira pred nastavak takmičarske godine i Pojedinačno prvenstvo države zakazano za 12, 13 i 14 maj u Kragujevcu.

Semiz Aličić (BK Mačva, Šabac) boksovao je dva meča, oba protiv takmičara iz Rusije. Nakon pobede u 1/2 finalu, Ajetović je tesno poražen u finalnoj borbi.

Naš treći reprezentativac, Nenad Jovanović (BK Sloven, Ruma), jedini je boksovao u uzrastu mladih boksera. Nakon pobeda nad bokserima iz Rusije i Moldavije, na poene je poražen od reprezentativca Rusije, koji je kasnije proglašen za najboljeg boksera turnira.

Trener Ljuba Marjanović zadovoljan je ukupnim rezultatom.

„Kompletan turnir i odlazak u Rusiju je svakako jedno veliko iskustvo za naše boksere, pogotovo za Aličića i Ajetovića koji imaju tek 15 godina. Zadovoljan sam rezultatom ali pre svega ponašanjem sve trojice. To su jako kulturni i vaspitani momci i odlični sportisti. Nenad Jovanović je sigurno mogao više, to je kasnije i sam shvatio. I pored toga, zabeležio je dve sjajne pobede protiv inostranih boksera i siguran sam da će u periodu koji sledi biti još bolji. Bilo mi je zadovoljstvo predstavljati Srbiju sa ovom ekipom i nadam se da će ovakvih turnira biti sve više i više“, rekao je Marjanović.