Treći dan Pojedinačnog prvenstva Srbije za mlade i elitu doneo je dosta uzbuđenja i veoma dobrih borbi. Na programu je bilo 28 mečeva, 12 u uzrastu mladih i 16 u uzrastu seniora. Viđeno je osam prekida i dve pobede bez borbe. Suđenje je i proteklog dana bilo na visokom nivou, a od samog početka takmičenja nije zabeležen ni najmanji incident.

Jučerašnji dan su svakako obeležili velteraši u uzrastu mladih, Đorđe Bujišić (Braća Ribać) i Vojin Vujošević (Cement), inače kandidati za trofej najboljeg boksera u ovoj uzrasnoj konkurenciji. Oni su jednoglasnom odlukom sudija savladali, takođe veoma dobre, Dejana Dašića i Andriju Jankovića. Nakon još dve pobede prvog dana takmičenja, očekuje se da pobednik u finalu, zasluženo, ponese i pehar za najboljeg mladog boksera.

Kod seniora takođe dosta dobrih borbi. Najveće iznenađenje napravio je mladi poluteškaš iz Surdulice Nikola Stevanović. On je, nakon dve pobede, kao treću na ovom šampionatu upisao i trijumf protiv iskusnog Denisa Memetovića. Po rečima očevidaca, Stevanović se zasluženo plasirao u finale gde ga očekuje duel protiv klubskog druga Aleksandra Kostića.

Aleksa Marković je, u srednjoj kategoriji, napravio još jedno iznenađenje tokom jučerašnjeg programa. Rezultatom 3:2 slavio je protiv prošlogodišnjeg vicešampiona države Vladimira Vlajića.

U današnjem finalu, koje počinje u 17 časova, publika u Valjevu će imati prilike da vidi 17 borbi, 8 u uzrastu mladih i 9 kod seniora. Valja istaći da je BK Metalac – Valjevo, kao tehnički organizator ovog prvenstva, odlično odradio svoj deo posla. Takođe treba odati priznanje i svim službenim licima koji su maksimalno profesionalno radili na ovom šampionatu.

Rezultati trećeg dana takmičenja

Program finalnih borbi