Stavljena je tačka na Pojedinačno prvenstvo države za mlade i elitu, a koje je od 16. do 19. marta boksovano u Valjevu. Nakon četiri dana boksa, poznata su imena šampiona u 17 težinskih kategorija, s obzirom da kod mladih nije bilo učesnika u 52kg i 91kg, dok je kod seniora izostala najlakša papir kategorija do 49kg.

Najbolji bokser u uzrastu seniora je velteraš Petar Stošić, član BK Srbija – Surdulica, dok je u uzrastu mladih za najboljeg izabran, takođe velteraš, Đorđe Bujišić iz BK Braća Ribać – Beograd. I jedan i drugi su na šampionatu zabeležili po tri pobede, a u finalnim borbama slavili jednoglasnim odlukama sudija.

Za najboljeg sudiju, po drugi put za redom, izabran je Valjevac Aleksandar Vučićević, dok je trofej za najboljeg trenera pripao Petru Obiliću, treneru BK Cement – Beočin.

Ovogodišnje Pojedinačno prvenstvo države za mlade i elitu, baš kao i prošlogodišnje održano u Lazarevcu, organizovano je i sprovedeno na visokom nivou. Nije bilo ni najmanjih incidenata, a suđenje je, tokom sva četiri dana takmičenja, bilo veoma dobro. Sledeće Pojedinačno prvenstvo države za pionire, školarce i juniore, kao i žene u svim uzrastima, održaće se u Kragujevcu u periodu od 12. do 14. maja, a tehnički organizator će biti BK Kragujevac.

U nastavku se nalaze rezultati finalnih borbi.

Rezultati finalnih borbi