Minule subote u Lazarvcu je viđen pravi bokserski spektakl kada su se u sportskom centru “Kolubara” sudarile reprezentacije Srbije i Bugarske. Oko 1100 gledalaca imalo je prilike da vidi odličnu boksersku priredbu i podrži podmlađen nacionalni tim koji je u svakom smislu opravdao očekivanja. Rezultat na kraju – izjednačen, iako je moglo da bude i drugačije.

Organizator ove zaista spektakularne manifestacije, uz podršku Bokserskog saveza Srbije, bio je BK “Grejtest”. Imajući u vidu da je ovo prva bokserska priredba koju su predstavnici ovog kluba organizovali, treba istaći da su to uradili na jednom veoma visokom nivou, što potvrđuju reakcije svih onih koji su prisustvovali ovom događaju.

Nakon nekoliko uvodnih borbi u kojima su učestvovali mlađi predstavnici BK “Grejtest”, viđene su i zvanične borbe. Iako u revijalnom delu programa, Nikola Ristić (60kg) boksovao je takođe protiv reprezentativca Bugarske. U jednom veoma izjednačenom duelu, mladi Lazarevčanin je izgubio, mada je pobeda mogla da ode i na drugu stranu.

U zvaničnom delu programa, pobede za Srbiju su ostvarili: Petar Stošić (69kg), Geard Ajetović (75kg), Zoran Radić (91kg) i Nemanja Stolić (+91kg). Poraze su zabeležili: Veljko Gligorić (56kg), Vanja Bačić (60kg), Aleksa Gligorić (64kg) i Nikola Stevanović (81kg). U lakoj kategoriji je viđena velika greška sudija s obzirom da je Vanja Bačić boksovao odlično i bio vidno bolji od svog protivnika, što je publika i javno pokazala.

Za najboljeg boksera priredbe proglašen je Petar Stošić (BK Srbija, Surdulica), momak koji je i na nedavno održanom Pojedinačnom prvenstvu Srbije osvojio isti trofej. Za najborbeniji par proglašeni su superteškaši Nemanja Stolić (BK Grejtest, Lazarevac) i Aleksandar Georgijev koji su publici pružili veoma atraktivnih i neizvesnih devet minuta borbe, u kojima je nokaut sve vreme visio u vazduhu.