Jubilarni 55. Beogradski pobednik biće održan u periodu od 26. do 30. aprila u zemunskoj hali Pinki. Turnir koji je od prošle godine i u muškoj i u ženskoj konkurenciji i ove godine će okupiti veliki broj takmičara. Kada su u pitanju preliminarne prijave, za sada je prijavljeno 79 boksera i 15 bokserki. Kao i prošlih godina, svi učesnici će biti smešteni u hotelu Jugoslavija, a boksovaće se četiri dana.

Pored takmičara iz Srbije, učešće su najavili još i: Austrija, Belgija, Brazil, Engleska, Mađarska, Moldavija, Poljska, Rumunija, Rusija, Škotska, Tunis i Vels. Za razliku od prošle godine, u ženskoj konkurenciji je dodata još jedna težinska kategorija, pa će se žene ovoga puta takmičiti u muvi, lakoj, poluvelteru i srednjoj kategoriji.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, nju će predvoditi Tomislav Antelj i Milan Piperski, a činiće je 13 boksera. U bantamu će boksovati Dositej Todorovski i Veljko Gligorić, u lakoj Vanja Bačić i Miloš Janković, u poluvelteru Damjan Grmuša i Lazar Stanojević, u velteru Petar Stošić, u srednjoj Aleksandar Drenovak, Geard Ajetović i Aleksa Marković, u poluteškoj Denis Memetović i Nikola Stevanović i u superteškoj Vladan Babić.

Što se tiče ženske selekcije, još uvek nije poznat spisak takmičarki koje će nastupiti na ovom turniru.

“Imajući u vidu da je ovo jubilarni 55. po redu Beogradski pobednik, daćemo sve od sebe da ga organizujemo na vrhunskom nivou. Ja sam prezadovoljan kako smo ga organizovali prošle godine i želim da ovoga puta bude još bolje. Prošle godine smo imali 12 boksera koji su se par meseci kasnije takmičili na Olimpijskim igrama, što dovoljno govori o kvalitetu samog turnira. Ove godine očekujemo veoma jaku konkurenciju, a na osnovu preliminarnih prijava i mnogo veći broj učesnika. Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu u Pinki i podrže naše reprezentativce kao i naš sport uopšte”, rekao je direktor turnira Božidar Tadić.