Svetska bokserska organizacija AIBA odobrila je Bokserskom savezu Srbije organizaciju kursa za trenere i dodelu AIBA zvanja.Biće ovo prvi put nakon novembra 2013. da se jedan ovakav kurs organizuje na prostoru Srbije. Za razliku od prethodnog puta kada je učešće uzelo čak 60 trenera iz regiona, od kojih je nekolicina polagala za dobijanje druge zvezdice (2 star coach course), ovoga puta maksimalan broj učesnika će biti 50, dok će sam kurs biti za sticanje prve zvezdice (1 star coach course).

 

“Dugo smo čekali na dozvolu za organizaciju ovog kursa. Imajući u vidu da imamo dosta trenera koji su pre četiri godine prisustvovali kursu u Vrbasu i koji su sada u mogućnosti da steknu i drugu zvezdicu, tražili smo da kurs bude, kao i taj u Vrbasu, za jednu i dve zvezdice. Nažalost, objašnjeno nam je da su od sada to dva različita kursa i da to više nije moguće. I pored toga, veoma mi je drago zbog mogućnosti da naši mladi treneri, a ima ih zaista dosta, steknu AIBA zvanje i samim tim budu u prilici da vode nacionalne selekcije na velika međunarodna takmičenja”, rekao je Dragoljub Radović.

Što se tiče datuma, on je već sada fiksiran, tako da će se kurs održati u periodu od 15. do 23. septembra, ali još uvek nije određeno u kom gradu.