Takmičari i takmičarke iz 53 kluba boksovali su u minulih nekoliko dana na Pojedinačnom prvenstvu Srbije koje je održano u Kragujevcu. U sedam različitih polnih i uzrasnih kategorija viđeno je 112 borbi, prvog dana 41, drugog 43 i trećeg 28.

Bilo je ovo Prvenstvo države u uzrastu pionira, školaraca i juniora, kada je u pitanju muška konkurencija, odnosno školarki, juniorki, mladih devojaka i elite, kada govorimo o ženskoj konkurenciji. Najviše je bilo juniora (58), zatim školaraca (50), seniorki (21), pionira (15), mladih devojaka (9), juniorki (8) i školarki (4), ukupno 165 takmičara.

Boksovalo se u Sportskom centru „Park“ u hali „Gordana Goca Bogojević“. Organizator takmičenja bio je Bokserski savez Srbije, dok je tehnički organizator bio BK „KG“ iz Kragujevca. Supervizor isped BSS na ovom prvenstvu bio je Bojan Rakita iz Beograda, kompjuterista Mojaš Stijepović takođe iz Beograda, dok su dva člana Takmičarske komisije bili prekaljeni Milan Kosanović i Radoslav Miletić iz Kragujevca. Sudijsku ekipu činili su: Radiša Sarić (Kragujevac), Nebojša Živanović (Kragujevac), Momčilo Jakovljević (Petrovac na Mlavi), Miloš Danilović (Beograd), Milovan Panić (Žabalj) i Darko Živanović (Subotica). Merilac vremena bio je Vladimir Sarić (Kragujevac).

Nakon tri dana sasvim solidnog boksa, u Kragujevcu su izabrani i najbolji u svom uzrastu. Izbor najboljih pojedinaca prepušten je sudijskoj ekipi iz razloga što su sa svojih pozicija imali priliku da posmatraju borbe tokom sva tri dana, pa tako budu i najmerodavniji u ovom slučaju. Za najboljeg pionira izabran je Velemir Zoran (Šajkaši, Žabalj), najbolji školarac Andrejević Alek (Arena, Vlasotince), najbolji junior Timotijević Bojan (Cement, Beočin). Kod žena, najbolja u uzrastu juniorki je Grmuša Dajana (Čarnok, Vrbas), kod mladih devojaka Zekić Jelena (Šajkaši, Žabalj) i kod seniorki Branković Anđela (F89, Novi Sad).

Najbolji sudija je Sarić Radiša iz Kragujevca.

Kada je u pitanju ekipni plasman, na ovom takmičenju najuspešniji klub je Novi Sad sa 4 zlatne, 4 srebrne i 1 bronzanom medaljom. Na drugoj poziciji se nalaze Šajkaši, Žabalj sa 4 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanom medaljom, dok je na trećoj poziciji Arena, Vlasotince sa 4 zlatne i 1 bronzanom medaljom.