Tradicionalni međunarodni turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ biće održan u Subotici u periodu od 8. do 14. avgusta. Biće to 35. izdanje turnira koji poslednjih godina okuplja veliki broj takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prošlogodišnji turnir održan je takođe u Subotici. Učešće je uzelo 14 država i ukupno 88 takmičara, 55 u muškoj i 33 u ženskoj konkurenciji. Za najboljeg boksera tada je proglašen član BK „Despot“ iz Smedereva Damjan Grmuša, dok je najbolja bokserka bila Angela Carini iz Italije.

Organizator će biti Vojvođanski bokserski savez, dok je tehnički organizator BK „Spartak“ iz Subotice.

„Ove godine očekujemo veliki broj učesnika i nadamo se da ćemo i ovoga puta opravdati očekivanja u organizaionom smislu, kao i da će svi gosti naš grad napustiti zadovoljni i sa lepim uspomenama“, rekao je Tomislav Antelj iz subotičkog Spartaka. „Subotica ima odlične uslove za organizaciju sportskih događaja, a to se pokazalo i u prethodnih nekoliko godina prilikom organizacije ovog istog turnira, zatim „Kupa nacija“ i Pojedinačnog prvenstva države 2014. godine. Svi učesnici će biti smešteni u hotelima „Glorija“ i „Patrija“, a boksovaće se u sportskoj hali „Dudova Šuma“. Prošla godina je bila olimpijska godina i iz tog razloga je i odziv bio slabiji, ali ovog avgusta očekujemo preko 100 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji“, rekao je Antelj.