Sara Škapik iz Kikinde osvojila je zlatnu medalju na Pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom od 12. do 14. maja u Kragujevcu, kao i trofej za najbolju bokserku u toj uzrasnoj grupi. Ona je boksovala u uzrastu školarki (13, 14 godina) i zabeležila dve pobede. Iako se boksom bavi malo duže od godinu dana, ostavlja utisak da se na nju može računati u godinama koje dolaze.

„Moj tata se bavio boksom, kao i moj brat, tako da mi je boks u genima. Idem u osmi razred osnovne škole i do sada sam odboksovala oko 15 mečeva. Nedavno sam na međunarodnom turniru u Budimpešti zabeležila dve pobede i osvojila zlatnu medalju, a učestvovala sam i na Kupu nacija u januaru. Sledeće godine prelazim u juniorsku konkurenciju i očekujem još bolje rezultate, kao i nastupe za reprezentaciju. Boks volim, naporno treniram i želim da budem najbolja u svojoj kategoriji“, rekla je Sara Škapik.

 

Sara trenira u BK „Kikinda“ čiji je predsednik njen otac Milan Škapik. Njen brat, Boris Škapik, je bio uspešan u mlađim uzrasnim selekcijama i u karijeri odboksovao oko 150 mečeva. Trener BK „Kikinda“ Slobodan Vujanić, za nju ima samo lepe reči.

„Sara je jako kulturno i vaspitano dete, odličan učenik i veoma vredna na treninzima. Ukoliko bude nastavila da boksuje i u godinama koje su pred nama, siguran sam da može daleko da stigne. Ipak, to će pokazati vreme. Mi u klubu ćemo svakako učiniti sve da nju, kao i svu ostalu decu koja dolaze u našu salu, zadržimo u sportu“, kaže Slobodan Vujanić.