Juče je u valjevskoj hali „15. septembar“ održana bokserska revija „Ljuba Vrapče“. U organizaciji Bokserskog saveza Srbije i BK „Metalac Valjevo“, 38 takmičara iz 17 klubova nastupilo je na ovoj sportskoj priredbi. Viđen je više nego solidan boks a kompletan događaj protekao je u sjajnoj atmosferi.

Merenje takmičara obavljeno je u sali za trening BK „Metalac Valjevo“ u periodu od 13 do 14 časova. Program je otvoren intoniranjem himne Republike Srbije tačno u 17 časova. Nakon reči dobrodošlice upućenih od strane zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića, nastupili su momci i devojke KUD Abrašević iz Valjeva.

Sama revija bila je međunarodnog karaktera imajući u vidu da su učešće uzela i dva kluba iz Crne Gore: BK „Budva“ i BK „Bijelo Polje“. Iako je akcenat stavljen na takmičare mlađih uzrasnih selekcija, meč koji je publika najviše pozdravila bio je između Petra Stošića iz BK „Srbija“ i Damjana Grmuše iz BK „Despot“. Nakon tri runde paklenog tempa i na stotine udaraca, rezultatom 2-1 slavio je Stošić.

Organizator je ovom prilikom uručio zahvalnice g. Slobodanu Laziću, legendarnom treneru i nosiocu nacionalnog priznanja, dr Draganu Jeremiću i g. Nikoli Ružiću, treneru BK „Budva“.

Najboljim takmičarima su uručeni pehari i pokloni. Za najboljeg boksera proglašen je junior BK „Cement“ iz Beočina Bojan Timotijević. Najbolji tehničar je junior BK „Budva“ Petar Liješević, dok su trofeji za najbolju borbu otišli u ruke školarcima Filipu Mladenoviću iz BK „Dinamo“ iz Pančeva i Pavlu Božoviću iz BK „Budva“.

Kompletna ekipa službenih lica učestvovala je u samoj organizaciji ovog meča. Svi oni, predvođeni supervizorom Bojanom Rakitom iz Beograda, u Valjevo su doputovali o svom trošku i svoj posao odradili bez nadoknade, kako bi dali svoj doprinos organizovanju prve u nizu revija „Ljuba Vrapče“. Isti princip nastaviće se i u narednom periodu, a razlog za to je jako teška finansijska situacija u kojoj se boks nalazi. Meč u Valjevu sudili su: Aleksandar Vučićević, Zoran Andrić, Lazar Đuričić i Miloš Danilović. Merilac vremena bio je Dejan Reljić.

Još jednom treba istaći da je kompletan događaj proteko u prijateljskom ambijentu, da su borbe bile organizovane unapred, da su svi učesnici po dogovoru doputovali u Valjevu na vreme, kao i da su svi bili u dogovorenoj kilaži. Druga po redu bokserska revija „Ljuba Vrapče“ biće najverovatnije organizovana u Žablju na otvorenom već narednog meseca.