Druga po redu bokserska revija namenjena pretežno mlađim uzrastima “Ljuba Vrapče” održaće se u Rumi u nedelju 15. oktobra. Organizatori ovog događaja su Bokserski savez Srbije i BK Sloven iz Rume. Na programu će biti između 15 i 20 borbi, a očekuje se učešće takmičara iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Prva ovakva manifestacija organizovana je u Valjevu minulog juna i imala je dobar odziv i reakcije. Takmičenje je osmišljeno kao mogućnost mladim bokserima da se takmiče sa unapred poznatim protivnicima, približno istog iskustva, iz zemlje i inostranstva, odnosno mogućnost trenerima da na revije dovode samo takmičare koji su već upareni i na taj način izbegnu dodatne troškove. Takođe, ovo takmičenje je zamišljeno tako da se organizuje što češće i u različitim gradovima Srbije, gde kompletna ekipa službenih lica svoj posao obavlja volonterski, dajući tako svoj skroman doprinos razvoju plemenite veštine u ovim teškim vremenima.

“Zadovoljstvo mi je da učestvujem u organizaciji ovakvih događaja i od starta podržavam ovu ideju. Kao domaćini učinićemo sve što je do nas da se u Rumi svi osećaju prijatno. Očekujem dobre borbe i jednu lepu sportsku priredbu,” rekao je prvi čovek BK Sloven – Zoran Jovičić.