U Valjevu će se danas boksovati meč 9. kola Regionalne lige, a sastaće se domaći klub Lazarevac Metalac i hrvatske Sesvete. U sportskoj hali “15. septembar”, sa početkom u 19 časova, domaći tim pokušaće da se revanšira gostima za poraz u prvom delu sezone, a valjevska publika bez dileme uživati u kvalitetnom boksu koje nosi ovo regionalno takmičenje.

Nema sumnje da će gosti doći u najjačem sastavu i pokušati da ostvare što bolji plasman pred poslednjih nekoliko kola Regionalne lige. Sesvete se trenutno nalaze na trećoj poziciji, ali samo zbog lošijeg poen količnika od prvoplasirane Loznice i drugoplasiranog Radnika. Ukoliko bi slavili u Valjevu, vrlo lako bi mogli da se nađu na čelu tabele.

Što se tiče domaćina, Lazarevac Metalac trenutno ima četiri boda iz šest mečeva i nalazi se na petom mestu. Pobedom u Valjevu pomerili bi se korak bliže ka vodećoj trojci i u nastavku takmičenja borili za što bolji plasman u Regionalnoj ligi.

Još uvek nisu poznati sutrašnji parovi, ali ono što je sigurno jeste da predstoji veoma uzbudljiv meč.

Nakon ovog, ostaje još pet kola do kraja ove premijerne sezone koja nam je u 2017. donela dosta dobrog boksa. Ideja Regionalnog bokserskog takmičenja je više nego dobra i, bez obzira na sve teškoće sa kojima se liga susreće od samog početka, od velike važnosti je da se ona privede kraju, kao i da se od naredne godine ovo takmičenje nastavi.

Kako najavljuju rukovodioci Regionalne lige, od naredne godine bi moglo da se očekuje učešće i jednog kluba iz Crne Gore, kao i Slovenije. Samim tim liga bi bila dosta atraktivnija i verovatno privukla veću pažnju javnosti. Svakako, neophodno je povesti računa o formatu takmičenja, prvenstveno iz finansijskih razloga. Takmičenje od osam klubova u dve grupe, zatim plej-of definitivno bi više odgovaralo svima, pogotovo klubovima koji nakon duela u grupi imaju lošiji rezultat.

No, nema sumnje da su članovi Upravnog odbora Regionalne lige do sada sagledali sve pozitivne i negativne aspekte, i da će u narednoj sezoni takmičenje formirati na najbolji mogući način. Do tada, prvo što sledi je Lazarevac Metalac – Sesvete danas u Valjevu, kao i Pink Panter – Radnik u Štipu.