Na Izbornoj skupštini Bokserskog saveza Srbije 54 od ukpno 86 pozvanih delegata bilo je prisutno juče u velikoj sali opštine Stari Grad. Jednoglasno je za novog predsednika izabran Nenad Borovčanin, bivši profesionalni prvake Evrope u WBO verziji, koji je ujedno bio i jedini kandidat. Njegov zamenik, u narednom mandatu, biće Miloš Gobeljić.

Nenad Borovčanin će voditi Bokserski savez Srbije u naredne četiri godine. Novo rukovodstvo već je uveliko krenulo sa radom pripremajući jubilarnu 60. Zlatnu rukavicu, koja će se organizovati na visokom nivou, a kakav zaslužuje ovaj eminentni turnir, jedan od najstarijih u Evropi.

U prvom obraćanju sa nove funkcije predsednik je istakao da će prioritet biti aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera i očekivanje od njih da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije. Dalje, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu, da kao nekada naši bokseri budu "strah i trepet" na svim velikim takmičenjima.

"Već smo uveliko startovali s radom. Naša elitna reprezentacija skoro čitav novembar boraviće na zajedničkim pripremama sa bokserima iz Makedonije, a koje će se obaviti u Štipu i na Zlatiboru, a uzeće i učešće na turnirima Zlatni gong i Zlatna rukavica. Takođe ćemo učiniti sve da ovogodišnja, jubilarna Zlatna rukavica bude na visokom nivou. Finale će se boksovati 25. novembra u Beogradskoj areni, a veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovaj nekada prestižan turnir ponovo zablistao istim onim sjajem kao što je to bio slučaj pre par decenija. Zaista velika zahvalnost jer bez podrške države boks ne može na šampionski vrh”, rekao je Nenad Borovčanin.