Od 20. do 29. oktobra u Antaliji (Turska) biće održano Evropsko prvenstvo u uzrastu mladih boksera (17 i 18 godina). Boje Srbije braniće srednjaš Đorđe Bujišić, koji je u Tursku odputovao sa svojim trenerom Ivanom Ribaćem. U njegovoj kategoriji, do 75 kg, učestvuje dvadeset takmičara, a našem bokseru će do medalje trebati dve pobede.

„U Antaliju smo došli sa velikim ambicijama. Đorđe je spreman i u ring ulazi 23. oktobra kada će se sastati sa bokserom iz Švedske. Ukoliko prođemo u naredno kolo takmičenja, u sledećoj borbi boksujemo za medalju,“ rekao je Ivan Ribać.

Đorđe Bujišić ima solidno međunarodno iskustvo. Do sada je učestvovao na par velikih takmičenja, što kao junior, što kao mladi bokser, i za njega u Antaliji nema nikakvih nepoznanica. Ove godine je bez većih problema osvojio nacionalnu šampionsku titulu, a na međunarodnom turniru Vojvođanska zlatna rukavica, nakon tri pobede, proglašen je za najboljeg boksera turnira. Ukoliko preskoči prvu prepreku, u borbi za medalju može da se susretne sa bokserima Irske, Bugarske ili Izraela. Đorđe prvi meč boksuje u ponedeljak od 16:00 časova po lokalnom vremenu.

Na ovogodišnjem 27. po redu Evropskom prvenstvu za mlade učestvuje 188 takmičara iz 33 države.