Podmlađena seniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Makedoniju gde će imati zajedničke pripreme sa najboljim domaćim bokserima, nakon čega će uzeti učešće na međunarodnom turniru Zlatni gong, a koji je na programu od 8. do 12. novembra u Skoplju. Naš tim predvode treneri Tomislav Antelj i Mane Marčeta, a na turniru u Skoplju pravdu će deliti AIBA sudija Branislav Damnjanovski.

U makedonski grad Štip, gde će se održati pripreme, otputovali su sledeći bokseri: Poluvelteraši Lazar Stanojević (Lazarevac) i Damjan Grmuša (Despot, Smederevo), velteraš Petar Stošić (Srbija, Surdulica), srednjaš Stefan Panić (Vukovi sa Drine, Loznica) i poluteškaši Nikola Stevanović (Srbija, Surdulica) i Filip Stanković (Naissus, Niš). Zbog obaveza prema poslu, odnosno fakultetu, na pripreme nisu otputovali Vladan Babić (Fontana, Beograd), Nikola Živanović (Lazarevac) i Aleksa Marković (Lazarevac).

Nakon Zlatnog gonga, reprezentacija će se preseliti na Zlatibor gde će imati zajedničke pripreme pred 60. jubilarnu Zlatnu rukavicu, a na kojima će joj se pridružiti i najbolji bokseri iz Bosne i Hercegovine kao i Slovenije.