Od 22. do 26. novembra u beogradskoj Kombank Areni biće održana 60. jubilarna Zlatna rukavica, međunarodni turnir koji je prvi put organizovan davne 1957. godine. I ovoga puta očekuje se učešće evropskih reprezentacija, kao i veliki odziv domaćih takmičara. Boksovaće se tri dana, a finale je zakazano za subotu, 25. novembar od 19.00 časova.

Nakon tri godine za redom, koliko je „Rukavica“ bila stacionirana u Vrnjačkoj Banji i bila organizovana na zaista vrhunskom nivou, naš najstariji turnir se vraća u Beograd. Osim toga, biće ovo prvi put da se jedan događaj u olimpijskom stilu boksa održava u beogradskoj Kombank Areni. Ulaz će svakog dana biti besplatan, a finalne borbe će biti uživo prenošene na televiziji Sport Klub i to na teritoriji svih zemalja bivše Jugoslavije.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, ona se u podmlađenom sastavu nalazi u Makedoniji. U toku su zajedničke pripreme sa makedonskim bokserima, a očekuje ih učešće na međunarodnom turniru Zlatni gong u Skoplju. Zatim, pre povratka u Beograd, naši bokseri će imati još jedne pripreme na Zlatiboru.