Setva medalja srpskih boksera na međunarodnom bokserskom turniru, 47. "Zlatnom gongu" koji je tradicionalno održan u Skoplju. Tri zlata i dva srebra za elitnu selekciju Srbije koja se 13 dana pre ovog takmičenja pripremala u Makedoniji. Posle dve briljantne pobede, za najboljeg stranog boksera proglašen je naš velteraš Lazar Stanojević. On je u Skoplju savladao boksere iz Makedonije i Kosova.

"Veoma sam srećan što mi se ukazala šansa da boksujem na međunarodnom turniru 'Zlatni gong', što sam deo reprezentacije Srbije i što sam ispunio ne samo svoja očekivanja već i opravdao poverenje koje su mi ukazali treneri Antelj i Marčeta. Za mene je ovaj turnir bio od velike važnosti i bio novi veliki izazov. Počastvovan sam činjenicom da sam proglašen za najboljeg stranog boksera na ovom takmičenju. Sada maksimalno motivisan nastavljam sa pripremama za turnir koji je svima nama reprezentativcima Srbije najvažniji, a to je 'Zlatna rukavica' koja će biti održana u beogradskoj Areni. Verovao sam u pobedu u Skoplju, verovao da ću na kraju meča ja biti taj koji će osvojiti zlato, iste misle vodiće me i u Beogradu", rekao je u dahu Stanojević.

"Zlatni gong" bio je finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u beogradsku 'Štark Arenu' u kojoj će 25. novembra 2017. biti održano finale "Zlatne rukavice", dok su kvalifikacije rezervisane za 23. i 24. novembar u sali Mala Arena. Iz Makedonije reprezentacija Srbije odlazi na Zlatibor gde će sve do 22. novembra nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u prestonici naše zemlje. Na pripremama učestvuju reprezentativci: Veljko Gligorić (kategorija do 56 kg), Lazar Stanojević i Damjan Grmuša (do 64), Petar Stošić (do 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (do 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (do 81), Marko Docić i Petar Prokić (do 91) i Vladan Babić (kategorija +91) , pod vođstvom trenera Tomislava Antelja i pomoćnog trenera Maneta Marčete, kojima će se na pripremama priključiti i treneri Milan Piperski i Slobodan Kostić.

"Turnir u Skoplju i učinak naših reprezentativaca je potvrda da smo uradili pravi posao. Ako imate sjajan tim uz sebe, onda je odmah lakše i ni jedna prepreka nije nepremostiva. Tri zlata i dva srebra, priznanje Lazaru za najboljeg stranog boksera, sve nam ovo veoma imponuje i daje nam vetar u leđa da finiš priprema koje imamo na Zlatiboru, uoči borbi u beogradskoj 'Štark areni', odradimo do perfekcije kako bi našoj publici pružili bokserski spektakl za nezaborav. 'Zlatna rukavica' je ove godine jubilarna, 60. po redu, prva koja će biti održana u bastionu srpskog sporta, beogradskoj Areni. Najveću pažnju tokom priprema posvetili smo radu na sticanju kondicije. Ovaj period je za svakog boksera zahtevan, ali je našim reprezentativcima protekao brzo, efikasno i, što je najvažnije, ispunio je sve ono što je stručni štab planirao", zaključio je trener naše reprezentacije Srbije Tomislav Antelj.

Naša ekipa u Skoplju osvojila je još jedan trofej. AIBA sudija Branislav Damnjanovski iz Čačka proglašen je za najboljeg sudiju turnira, a kao supervizor Evropske bokserske federacije na turniru je bio i generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije Dragoljub Radović.