U prepunoj hali „Kolubara“ u Lazarevcu održan je boks spektakl, sudar reprezentacija Srbije i Slovenije. Izuzetno kvalitetne borbe i želja za trijufom sa obe strane obeležile su ovaj meč u kome je pobedu odnela domaća selekcija, Srbija – Slovenija 4:3.  

Sve borbe su bile jako uzbudljive, a najviše ovacija dobio je Lazarevčanin u dresu Srbije Nemanja Stolić, koji je frenetično bodren od strane sunarodnika i ljubitelja boksa koji su ispunili halu Kolubara, slavio u superteškoj kategoriji protiv Miha Vindisa 2:0. 

Boks veče u Lazarevcu održano je u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Beograd. Kao i prethodne boks manifestacije, tako je i ova u Lazarevcu protekla u sjajnoj organizaciji, uz vrhunsku scenografiju, rasvetu, scenske efekte i izuzetnu posećenost publike. 

„Sledeći izazov za naše reprezentativce jeste Kup BiH u Bijeljini od 9. do 11. marta 2018. i to će biti poslednja provera, nakon koje će selektor najbolje povesti na dvonedeljne zajedničke pripreme sa hrvatskim timom u njihov Trening centar za boks Sesvete u Zagrebu. Po završetku priprema u Hrvatskoj Orlovi putuju u Rumuniju na Prventsvo Evrope u konkurenciji do 22 godine“ – rekao je predsednik Boks saveza Srbije Nenad Borovčanin. 

Selekcije mladih boksera će svoj put ka evropskom prvenstvu u Italiji (od 17. aprila) započeti turnirom u mađarskom Egeru ( 5 - 10. marta ), sledi Trofej Podgorice i  završne pripreme u mađarskom Nacionalnom trening centru Balaton.

Rezultati borbi u Lazarevcu, Srbija – Slovenija 4:3

52kg  Stefan Marković -  Matej Riazanov 0:2

60kg Bojan  Timotijević  -  Albert Elšani 2:0

66kg Nenad Jovanović -  Gaši 0:2

56 kg Veljko Gligorić -  Aleks Guzej 2:0

60kg Nemanja Gavrilović - Tadej Cernog 2:0

81kg Nikola Stevanović -  Denis Lazar 0:2

91+   Nemanja  Stolić - Miha Vindis 2:0